Ansiktskonturering: symmetri, kontur, struktur

Med fillers kan vi skapa fyllnad, justera djup och ta fram en vacker symmetri i ditt ansikte. Ansiktskonturering, eller contouring, är en av våra mest populära skönhetsbehandlingar: det ger synlig effekt på kort tid och de flesta gör det utan bedövning. Forma ditt ansikte som du vill hos oss på Inskinity.

Fillers kommer i olika former, tjocklek och intensitet. Gemensamt för behandlingarna är att de syftar till att skapa fyllighet och form genom att binda vätska. Vill du framhäva kindben, näsrygg eller räta ut gropar? Då är fillers i ansiktet perfekt för dig.  

 • Vi behandlar alla olika. Mörk, ljus, mogen, ung? Alla är välkomna till vår klinik. Vi behandlar alla olika i den bemärkelsen att vi anpassar våra behandlingar efter just din hudtyp och dina önskemål.

Detta kan fillers i ansiktet göra:

 • Tillföra fyllnad på utvalda ställen
 • Framhäva enskilda partier
 • Ge rakare intryck på näsan
 • Återskapa förlorad volym
 • Släta ut rynkor och fina linjer

Är du på lunch? Fillers ger snabba resultat och kräver ingen konvalescens. Återgå till din vardag direkt efter behandlingen.

Ansiktslyft utan kirurgi

Behandling & pris

Kontakta oss för prisuppgift.

Så fungerar ansiktskonturering med fillers

En fillersbehandling består av olika typer av “fyllnadsmaterial” som binder vätska i huden och förs in via en injektion. Kanske känner du igen varumärken som Juvéderm, Restylane, Belotero och Radiesse? Det är exempel på väletablerade företag vi arbetar med som tar fram olika fillers. De två vanligaste ämnena som används heter hyaluronsyra och kalciumhydroxylapatit. 

Preparaten skiljer sig åt både i tjocklek och lyftkapacitet och ska anpassas efter vad det är för resultat du är ute efter. Du ska också fundera på vilken spänst du vill åt och om du vill ha en hårdare eller mjukare känsla på fyllnaden. 

Inte en permanent behandling

Även om fillers är framställda på syntetiskt sätt, kan kroppen själv bryta ner dem. Därför är fillers, varken i ansiktet eller någon annanstans på kroppen, permanenta.

Inför behandlingen

Vilken typ av ansiktskonturering som passar dig kommer vi fram till gemensamt under vårt första möte. En hudanalys kommer avgöra vilken typ av preparat som bäst lämpar sig för din hud, och vi kommer också ta hänsyn till dina estetiska preferenser och önskemål. Vi lägger ingen värdering i vad du vill uppnå, det enda vi gör är att väga in medicinska aspekter för att göra behandlingen så trygg som möjligt för dig. 

 • Hos oss är det endast legitimerade läkare som utför behandlingen.
Så går behandlingen till

Ansiktskonturering brukar vara kortvarig. Du kan räkna med ungefär 15-45 minuter beroende på vad det är du vill fylla och i vilken grad. Under behandlingen kommer vi injicera det preparat som vi gemensamt kommit fram till passar dig och dina preferenser bäst. En del fillers innehåller redan bedövningsmedlet lidocain, och på läpparna brukar vi lägga på en bedövningssalva. Annars genomgår de flesta behandlingen utan bedövning.

Efter behandling med fillers i ansikte

Behandlingen kräver ingen konvalescens, vilket betyder att du kan återgå till din vardag direkt efter ditt besök hos oss. Hur länge dina fillers håller i sig beror på vad som behandlas och det skiljer sig åt individuellt. Det kan handla om allt mellan tre månader och upp till så mycket som två år.

 • Blåmärke eller svullnad? Det är helt normalt att kroppen reagerar där vi injicerat, men det brukar snart lägga sig.

Undvik intensiv träning, sol och stark kyla de närmsta dagarna efter din ansiktskonturering. Makeup kan du lägga efter ungefär 6 timmar.

Vi behandlar dig inte med fillers i ansiktet om...

 • Du är gravid eller ammande
 • Du är allergisk mot lokalbedövande läkemedel
 • Du äter blodförtunnande mediciner
 • Du har benägenhet att bilda ärr

Om du är infekterad på det ställe du vill konturera bör du vänta med behandlingen tills du har läkt ordentligt.