Belkyra: tar bort överskottsfett i hakan

Ta bort oönskat fett under hakan med vår permanenta fettfrysning. Belkyra kan jämställas med fettfrysning, men du slipper konvalescens, narkos och kirurgi. Vi som jobbar här är hudläkare och hudterapeuter: boka tid hos oss, så tar vi fram en skräddarsydd behandling efter dina önskemål och förutsättningar.

En dubbelhaka kan komma naturligt med åldern, men den kan också vara ärftlig eller ha uppstått i och med viktförändringar. Många upplever dubbelhakan som svår att bli av med när den väl har uppstått, och då kan Belkyra vara ett bra alternativ.

  • Lider du av mycket slapp överskottshud? Då kan vi rekommendera andra behandlingar som passar bättre. Hör av dig till oss, så får du träffa en av våra hudläkare. 

Behandling med Belkyra i hakan:

  • Kräver ingen narkos
  • Är permanent: de fettceller vi fryser kommer försvinna för gott
  • Ingen konvalescensperiod
  • Verkar effektivt

Belkyra är ett smart läkemedel som “härmar” kroppens naturliga fettförbränning. Den passar alla oavsett hudfärg, ålder och kön.

Behandling & pris

Belkyra : 9 000 kr

Så fungerar Belkyra

Belkyra är ett preparat som vi injicerar på det önskade området via en tunn nål. Substansen vi använder bygger på kroppens egen förmåga att bryta ner fetter med hjälp av gallsyror, och därför är behandlingen permanent. De fettceller som behandlingen har tagit bort, kommer alltså inte komma tillbaka. 

När Belkyra injiceras i området under hakan kommer den aktiva substansen deoxicholsyra att bryta ner fettcellerna. De kommer tappa förmågan att lagra fett, och sedan kommer fettcellerna att försvinna på naturlig väg via kroppens vita blodkroppar.

Inför behandlingen

Osäker på om Belkyra är något för dig? Vi är legitimerade hudläkare och hudterapeuter och väger alltid in trygghet och bra resultat i alla våra behandlingar. Vi tar alltid fram en individanpassad plan som väger in medicinska aspekter tillsammans med dina estetiska önskemål. Hos oss får du alltid en personlig konsultation vid det första mötet där du kan lägga fram dina preferenser och om du har några funderingar. 

Hur många Belkyrabehandlingar behövs?

En Belkyrabehandling är individuellt anpassad. Hur många behandlingar du behöver eller vill ha kommer vi gemensamt fram till under vår konsultation. Vi genomför aldrig mer än 6 behandlingar.

Så går behandlingen till

En Belkyrabehandling i hakan går relativt fort att utföra eftersom den inte kräver någon kirurgi. Du kan räkna med ungefär 15-30 minuter.

Innan behandlingen kommer vi markera ut området för att säkerställa en bra dos. Sedan kommer vi systematiskt gå igenom området med en mycket tunn nål som vi injicerar små doser av deoxicholsyra. På det här sättet ser vi till att träffa det överflödiga fettet som du vill bli av med i din haka. Även om behandlingen känns, så genomgår de flesta behandlingen utan någon smärtlindring: det känns ungefär som stickningar eller spänningar i huden. Vid behov kan vi bedöva området lokalt.

Efter en Belkyrabehandling

Efter behandlingen kan det kännas skönt att kyla området. Det tar några dagar för medlet att ha sin verkan på fettcellerna i huden. I några veckor kommer du se hakan successivt få en mer markerad profil. Slutgiltigt resultat brukar vara färdigt efter 6 veckor, och fettcellerna kommer inte komma tillbaka.

Vilka bör inte genomgå en Belkyrabehandling?

Vi behandlar inte gravida eller ammande. Lider du av sköldkörtelproblem, struma eller av någon allergi av ämnen som finns i Belkyra kommer vi inte heller att kunna behandla dig. Har du en infektion vid det område som ska behandlas kommer vi vänta till ett senare tillfälle då hakan är helt läkt.