Dermapen 4: microneedling före, under och efter

Visst väljer du serum efter din hudtyp? Detsamma gäller för en Dermapen behandling. Unna dig en individanpassad microneedling som minimerar porer, förfinar linjer och utjämnar ärr. Vänd dig till oss på Inskinity för rådgivning och bokning redan idag.

Dermapen är en effektiv kollagenstimulerande mikronålsbehandling som ger ökad lyster, förbättrad struktur och spänst till din hy. Dermapen lämpar sig oberoende av hudtyp, hudfärg, kön och ålder. Vi på Inskinity gör en ansiktsanalys och behandlar dig sedan efter just dina behov, preferenser och önskemål.

Dermapen behandlar följande områden:

AcneAcneärr

Priserbjudande

Behandling & pris

Dermapen 4 ansikte, mask ingår: 2 195 kr

Dermapen 4 ansikte med kemisk peeling och mask: 2 695 kr

Dermapen 4 ansikte, hals och dekolletage med mask: 3 895 kr

Dermapen 4 ansikte, hals, dekolletage, kemisk peeling och mask: 3 295 kr

Dermapen 4 bristningar: 2 495 kr

Boka behandling

Har du funderingar, vill rådgöra med en professionell hudläkare eller vill du att vi ska göra en hudanalys på dig? Välj konsultation i bokningskalendern så hjälper vi dig.

Boka tid

Det finns inga tillgängliga tider just nu. Välj en annan klinik eller behandling.

Så funkar en Dermapen behandling

En Dermapen har ett munstycke med sexton sterila mikronålar som skapar 1300 kanaler ner i huden på bara en sekund. Ju djupare kanal, desto kraftfullare behandling. Genom denna microneedling uppstår en kontrollerad skada som gör att kroppen vill reparera huden med naturligt kollagen. Med Dermapen kan vi behandla känsliga områden som hud vid ögon, näsa och mun, men även andra delar av kroppen. Behandlingsformen är effektiv. Dels stimuleras kroppens egen kollagenproduktion, dels tränger de aktiva ämnena ner på djupet. Effekten kan jämföras med resultatet av en fraktionerad laserbehandling, men återhämtningstiden är kortare.
Uppnå optimal effekt efter avslutad behandling

Vår rekommendation är att du följer upp behandlingen hemma genom att vara noggrann med hudrengöringen. För långvarig effekt kan du med fördel komplettera med hudvårdsprodukter som är individanpassade utifrån just din hudtyp.

Våra legitimerade läkare vägleder och rådgör gärna med dig för att du ska uppnå en snabbare läkningsprocess som passar din hud.

Effekter och generella rekommendationer vid Dermapen behandling

Det är vanligt att se resultat redan efter en omgång microneedling, men om du vill uppnå ett långvarigt resultat omfattar behandlingsförloppet ofta fler tillfällen. Hur många och hur djupgående behandlingar du behöver för att nå önskat resultat, beror på din huds unika förutsättningar. Nedan följer generella rekommendationer:

  • Lyster och uppfräschning: 1–2 behandlingar.
  • Hudföryngring: 4–6 behandlingar.
  • Utjämning av ärr: 6–8 behandlingar med 6–8 veckors mellanrum.

Bra att veta inför, under och efter microneedling

Här samlar vi information om vad som kan vara bra att veta innan du ska genomföra en mikronålsbehandling, vad som händer under behandlingen och vad som är bra att veta efter att behandlingen är utförd. Har du funderingar som du inte fick svar på? Kontakta oss, så svarar vi på dina frågor!

Inför Dermapen behandling

Du som är intresserad av en Dermapen behandling är varmt välkommen på en personlig konsultation med en av våra legitimerade läkare. Vi utför en analys av din hud och diskuterar fördelar, behandlingsprocessen och eventuella risker med dig i lugn och ro. På Inskinity får du alltid behandlingar med medicinsk kunskap och expertis. Din hudtyp, dina känslor, dina personliga preferenser och önskemål ligger till grund för behandlingens utformning. Utifrån önskad effekt och ansiktsanalys rekommenderar vi den individanpassade behandlingen som är bäst lämpad för just dig och din hud. För optimal effekt kan du kombinera Dermapen med andra behandlingar. Priset avgörs av behandlingens omfattning och eventuellt tillägg av ytterligare behandling.

Under behandlingen

Behandlingen inleds med noggrann rengöring av din hud. En Dermapen behandling utgör en komplett bearbetning av hela ditt ansikte och tar omkring trettio minuter. Nålarnas djup och hastighet anpassas utifrån varje enskild individ och önskad effekt.

Efter din behandling

Behandlingen avslutas med en kylande mask efterföljt av en vårdande kräm med lugnande effekt. Microneedling har en kort återhämtningstid och redan några dagar efter behandlingen kommer du uppleva ett förbättrat resultat i form av ökad lyster och förbättrad struktur. Huden förbättras upp till tolv månader efter behandlingen. Efter genomförd Dermapen behandling kan du uppleva viss rodnad och svullnad. Det lägger sig normalt inom ett dygn, beroende på hur känslig hud du har och hur intensiv behandlingen har varit. Vid en djupgående behandling kan det ta upp till en vecka innan svullnaden lägger sig.

Viktigt att tänka på efter behandling med Dermapen

På grund av infektionsrisk bör du undvika att röra vid ansiktet. Avstå från make up, fysisk ansträngning och bastubad upp till två dygn efter behandlingen. Huden behöver tid att återhämta sig och stänga de mikrokanaler som öppnats. Den behandlade huden är känslig för sol och därför bör du även undvika solexponering direkt efter behandling.