Estetisk botox: mungipor, argrynkor och mycket mer

Vill du boka en av världens mest använda och välbeprövade metoder för att bli av med bekymmersrynkor, argrynkor och sura mungipor? En estetisk botoxbehandling passar alla oavsett hudtyp, kön eller ålder. Kontakta oss på Inskinity, så tar vi fram en individuell behandlingsplan för din hy.

Botox, eller botulinumtoxin typ A, är ett ämne som förekommer naturligt i jorden. Känd för sina avslappnande egenskaper används botox över hela världen som ett sätt att ge ansiktet en fräsch karaktär och ett yngre intryck.

 • Kvinna, man, icke-binär? Det finns inget rätt eller fel kön för botox. På Inskinity anpassar vi våra behandlingar efter dina önskemål och din huds specifika förutsättningar. 

Injektionsbehandling

Behandling & pris

Behandling: från 3 000 kr

Botox hyperhidrosis/ svettning armhålor (inkl. recept) : från 2 500 kr

Botox hyperhidrosis/svettning händer/fötter : 3 500 kr

Mesotox: från 4 000 kr

Dessa rynkor klarar estetisk botox:
 • Rynkor i pannan
 • Argrynkor eller glabella
 • Bekymmersrynkor
 • Skratt- och kisrynkor
 • Rynkor runt munnen och kring näsan
 • Halsrynkor och förstorade käkmuskler
 • Gropar i hakan

Möjligheterna för vad vi kan åstadkomma med botulinumtoxin är många.

Så fungerar estetisk botox

När man pratar om en botoxbehandling så menar man oftast en injektion av ett muskelavslappnande ämne som heter botulinumtoxin typ A. “Botox” är egentligen ett varumärkesnamn på ett preparat som just bygger på detta toxin. Botox används oftast vid medicinska behandlingar, medan estetiska muskelavslappnande behandlingar brukar bestå av Vistabel. Både Botox och Vistabel bygger på samma aktiva ingrediens. 

Riskerna är små och behandlingen är enkel. Det är ett välbeprövat ämne som har använts sedan mitten av 1900-talet, och är godkänt av Socialstyrelsen som läkemedel. Vid estetiska behandlingar kan man injicera botulinumtoxin för att motverka rynkbildningar kring områden där man har mycket mimik. Det brukar ofta vara “argrynkor” eller bekymmersynkor, rynkor i pannan och runt munnen. 

Många upplever att behandlingen gör att man ser mer avslappnad och slät ut.

Inför en estetisk botoxbehandling

När du bokar tid hos oss för en botoxbehandling kommer vi låta dig träffa en av våra hudläkare eller hudterapeuter. Vi ser alltid till att våra behandlingar håller en hög standard, och därför är det viktigt att vi först sätter oss ner och planerar en skräddarsydd behandling som motsvarar dina förväntningar. Alla har olika förutsättningar att svara på behandlingen, och detta är något som vi tar hänsyn till under vårt första möte. Genom att göra en hudanalys av din hy och lyssna till dina önskemål, kan vi ta fram en plan som är justerad efter just dig.

Vi säkerställer alltid på medicinsk väg ifall din hud kommer svara bra på en botoxbehandling.

Under behandlingen

En behandling med botulinumtoxin innebär att vi injicerar små doser toxin med en mycket tunn, fin nål. Vi börjar med låga doser för att sedan öka dosen vid behov. Ämnet som passerar in genom din hud kommer verka lokalt vid de muskler vi vill bearbeta. Muskeln kommer slappna av och förhindras att dra ihop sig. Känseln i området kommer inte påverkas av behandlingen. 

Behandlingen går snabbt, vi brukar räkna med 15-30 minuter. Det kan upplevas något svidande, men vi lägger vanligtvis ingen bedövning. Vet du med dig att du är extra känslig kan vi diskutera det på konsultationen och vi kan rekommendera smärtstillande du kan köpa på apoteket.

Efter en estetisk botoxbehandling

Det krävs ingen återhämtning efter en estetisk botoxbehandling. Tvärtom kan du gå tillbaka till din vardag och du behöver inte sjukskriva dig. Du kan uppleva viss svullnad i området som du har behandlat och en del känner av en huvudvärk. Behandlingen är inte permanent, men det är vanligt att effekten sitter i längre ju oftare man behandlar området. 

 • Fick du ett blåmärke? Det är helt normalt att det dyker upp ett litet blåmärke eller svullnad på området vi har behandlat. Det går bort relativt snabbt. 

Bra att tänka på de första dagarna efter behandlingen

 • Massera inte det behandlade området
 • Undvik intensiv träning
 • Basta inte

När kommer effekten av botox?

Det kan ta ett par dagar innan du märker av skillnaden från din behandling. Det beror på att det aktiva ämnet måste börja samverka med det muskelområde som vi har injicerat i.

Behandlingen passar inte alla

Vi behandlar inte gravida eller ammande. Även du som lider av en muskelsjukdom av vissa typer, eller äter blodförtunnande medicin, bör undvika estetisk botox. En del antibiotikakurer är det bra att ha ätit klart innan vi sätter igång en behandling, och vi väntar också ut eventuella infektioner som kan påverka området som ska injiceras. 

Har det dykt upp funderingar? Kontakta oss på Inskinity så svarar vi på alla dina frågor du kan tänkas ha kring en estetisk botoxbehandling.