Fotona 4D: inget sy, bedöva eller söva

Ge ditt ansikte ett säkert och icke-kirurgiskt lyft. Fotona 4D är indelat i fyra moment som tillsammans bidrar till att återskapa ungdomlig hy. Ingen narkos, ingen bedövning. Man, kvinna, icke-binär? På Inskinity är alla typer av hud välkomna. 

En Fotona 4D-behandling är en kombinationsbehandling med laser som behandlar din hy inifrån och ut. Fördelen är att den arbetar i olika lager. Vi börjar med en strukturbehandling av slemhinnorna på insidan av dina kinder och kompletterar sedan med att arbeta uppstramande med korta fragmenterade ljuspulser i mellanlagret av din hud. Behandlingen avslutas med en lätt och sval laserbehandling. 

  • Ingen kirurgi. Fotona 4D är den mest omfattande och djupgående kombinationsbehandlingen vi har. Den kräver ingen kirurgi, ingen narkos – de flesta genomgår den helt utan bedövning. 

Detta gör Fotona 4Dr:

  • Stimulerar kroppens egen kollagenproduktion
  • Bidrar till att jämna ut pigmenten i huden
  • Stramar upp och förbättrar din hudkvalitet
  • Verkar föryngrande i olika stadier
  • Kan behandla acne och rosacea

Med en Fotona 4D-behandling får du med andra ord ett ansiktslyft och hudföryngring vid ett och samma behandlingstillfälle.

Passar den din hy? Boka tid hos oss, så analyserar vi din hud.

Ansiktslyft utan kirurgi

Behandling & pris

Kontakta oss för prisuppgift.

Så fungerar en Fotona 4D-behandling

Fotona 4D är en laserbehandling som är indelad i fyra moment. Tillsammans skapar de en stabil grund till ditt ansikte, eftersom de olika delarna av behandlingen stärker och effektiviserar varandra. Genom att påbörja behandlingen från kindernas insidor, kommer vi åt hudens volym när vi skapar värme från insidan. Tanken är inte att “dra” upp huden som vid ett klassiskt, kirurgiskt ansiktslyft. Tvärtom vill man bereda möjligheterna för ansiktet att själv återskapa den spänst och volym som det såg ut innan huden började åldras. En avslutande, svalkande peeling mjukar upp och ger en vacker lyster till din hud. 

Om Fotona

Fotona är ett av världens ledande laser- och optikföretag och grundades år 1964. Sedan starten har smarta innovationer och prisbelönta lasersystem kantat deras framgångar, och många känner till dem från estetik och dermatologi. Eftersom laserbehandlingar är ett mycket tryggt och framgångsrik koncept, används det även inom odontologi (läran om tänder), kirurgi och gynekologi. Vi på Inskinity är hudläkare och hudterapeuter, och känner oss alltid fullständigt säkra med Fotonas teknik. Du kan läsa mer om deras produkter på www.fotona.com.

Inför Fotona 4D

Är du nyfiken på om Fotona 4D är något för dig? Hos oss börjar vi alltid med en personlig konsultation innan vi tar fram en individanpassad behandlingsplan. Det innebär att du får träffa en hudläkare eller hudterapeut som genomför en hudanalys av dig. På det sättet kan vi säkerställa att din kropp kommer svara rätt på behandlingen, och vi kan också justera behandlingens intensitet utefter dina specifika förutsättningar. Det låter inte som vår grej, men vi behandlar alla olika!

Bra att tänka på. Undvik solbränna och brun-utan-sol produkter 30 dagar innan behandling. Är det soligt ute bör du skydda din hud som ska behandlas med minst 30 i solskyddsfaktor.

Under en Fotona 4D-behandling

De fyra moment som Fotona 4D består av är SmoothLiftin, FRAC3, PIANO och SupErficial. Samtliga moment utförs vid ett och samma tillfälle och är en av anledningarna till att det är en populär kombination. Här går vi igenom de fyra delarna lite mer detaljerat.

SmoothLiftin

Den första delen görs inifrån munhålan och går ut på att skapa en kontrollerad värmereaktion från insidan av din hud. Kroppen svarar med att påbörja en förnyad kollagenproduktion, som man annars börjar tappa i tjugoårsåldern. SmoothLiftin slätar ut det nasolabiala vecket som går från näsa till mungipor, och vidare till hakan som kallas det melomentala vecket.

Kollagenet är kroppens eget “föryngringsprotein”. Laserbehandlingar inom dermatologi syftar oftast till att just trigga igång kroppens egen produktion av dessa. Fördelen med att börja inifrån munnen är att man slipper göra en abladerande laserbehandling. Vi kommer helt enkelt in på djupet utan att göra några djupa intrång, och alla moment i behandlingen kan därför göras utan bedövning. 

FRAC3

Steg två i vår behandling är en fragmenterad ljusbehandling av huden. Nu förflyttar vi oss till utsidan. Det här momentet förstärker effekten av den första behandlingen och bidrar till att minska pigmenteringar som skapar ojämnheter i din hudton. 

PIANO

Från FRAC3 går vi vill PIANO. Här förlänger vi ljuspulserna så att de blir långa och därför djupare och mer intensiva. Genom detta skapas en synergieffekt som förstärker uppstramningen av huden. Den här delen stimulerar också kollagenproduktionen i huden och bidrar till ökad elasticitet.

SupErficial

Efter tre moment av värmereaktioner i din hy är det dags att svalka ner den med en mild och sval laserpeeling. Här skapas en vacker lyster till din hud och jämnar ut det allra sista. Tillsammans skapar de fyra momenten ett effektivt ansiktslyft, helt utan att vi behöver sy, bedöva eller söva.

Efter behandlingen

Efter behandlingen kommer du känna av en förbättrad hudkvalitet och ökad lyster i hela ditt ansikte. Tack vare att vi arbetat i olika moment kommer de olika behandlingarna stötta upp och förstärka effekten av varandra. 

Efter att du genomgått behandlingen kommer huden rodna och ömma. Det kan kännas skönt för dig att lägga en kall kompress i ansiktet, men normalt brukar rodnaden lätta efter ett par dagar. Du bör undvika sol i minst 30 dagar efter behandling. Skulle du behöva utsätta ansiktet för solljus bör du använda en solskyddsfaktor på minst 30.

Passar inte för...

Har du mycket överskottshy brukar vi rekommendera andra behandlingar, annars är fördelen med Fotona 4D det breda spektrat av behandlingsmöjligheter. Är du gravid eller ammande, tar blodförtunnande mediciner eller är solbränd behandlar vi dig inte med Fotona 4D.

Kontakta oss om du har några frågor!