IPL: behandling med ljuspulser

Hår som växer på ställen du inte vill, blossande kinder med ytliga blodkärl, pigmentfläckar som stör din blick i spegeln. Med högintensiva ljusfrekvenser kan vi på medicinsk väg utföra en rad behandlingar på huden – utan en endaste nål.

Med IPL kan vi påverka och bearbeta hudens ytskikt: här finns porer, hårsäckar, ytliga blodkärl och pigmentfläckar som går att försvaga, tunna ut eller ta bort. IPL står för “Intensivt pulserande ljus” och är en behandlingsmetod som inte kräver några nålar. Uppskattad av många, eftersom den ger långvariga resultat – synbart i princip omedelbart.

Med IPL och laser kommer vi åt:

AcneAcneärrBlodkärl på benen

Priserbjudande

Behandling & pris

IPL mot solskador/ytliga blodkärl/rodnad rosacea/röda acneärr - Ansikte: 2 900 kr

Enstaka skott: från 1 000 kr

Mindre parti: 1 800 kr

YAG: från 1 800 kr

IPL HÅRBORTTAGNING : Vid köp av 6 behandlingar betalar du just nu bara för 5

IPL ansikte: 1 800 kr

IPL armar : 3 000 kr

IPL armhålor : 1 250 kr

IPL bikini: 1 450 kr

IPL brasiliansk: 2 500 kr

IPL haka och överläpp : 1 400 kr

IPL hals : 1 600 kr

IPL halva ben : 2 700 kr

IPL hela ben : 4 600 kr

IPL hela ben och bikini : 5 500 kr

IPL rygg : 5 400 kr

IPL underarmar : 1 600 kr

IPL överläpp : 800 kr

Boka behandling

Har du funderingar, vill rådgöra med en professionell hudläkare eller vill du att vi ska göra en hudanalys på dig? Välj konsultation i bokningskalendern så hjälper vi dig.

Fortsätt till bokning

Det finns inga tillgängliga tider just nu. Välj en annan klinik eller behandling.

Skillnaden mellan IPL och laser

IPL och laserbehandling har gemensamt att de bearbetar huden med ljuspulser. Skillnaden ligger i att laser arbetar djupgående, medan IPL ger andra möjligheter till att förbättra hudens ytskikt. Lider du av acne, pigmentförändringar eller rosacea? Då kommer du förmodligen bli rekommenderad en IPL-behandling. IPL kan påverka hudens struktur och ger synbara förbättringar, även om det ofta kräver att behandlingen upprepas några gånger för optimalt resultat.

Så fungerar det

Principen för IPL är inte komplicerad. Din kropp har nämligen ämnen i huden som kan absorbera ljus och omvandla det till värme. Dessa ämnen är hemoglobin (det ämne som färgar blodet rött), melanin (pigment i huden) och vatten. När vi ljusbehandlar din hud med IPL ser vi till att rikta behandlingen och stimulera det område som du önskar. Ljusbehandlingen sätter fart på produktionen av nya hudceller och det är just stimulansen av kroppens kollagenproduktion som skapar den där vitaliteten och spänsten som många drömmer om.

Inför IPL

När du bokar en konsultation hos oss på Inskinity kommer du att få träffa en av våra specialiserade hudläkare eller hudterapeuter. Med en professionell analys av din hudtyp i kombination med dina personliga preferenser kommer vi sedan att lägga fram en anpassad behandlingsplan som är tänkt att fungera för just det du vill behandla. Det kan hända att hudläkaren bedömer att det du vill behandla behöver kompletteras med en kemisk peeling, eller att din hudtyp kommer reagera bättre på en Dermapen-behandling. Hos oss får du alltid möta vår medicinska expertis som sedan tar hänsyn till dina estetiska önskemål.

För att IPL-behandlingens ljuspulser ska ha en bra verkan på din hud ska du tänka på att:

  • Undvika solbränna från sol, solarium och brun utan sol-produkter
  • Undvika alla former av exponering och medicinering som kan påverka hudens solkänslighet

Gör det ont?

Nej, men behandlingen känns. Många beskriver det som en gummisnodd som snärtas mot huden, och perioden efteråt kan kännas som efter en solig dag på stranden. Normalt behövs alltså ingen bedövning vid en IPL-behandling. Är du särskilt smärtkänslig? Ta ett par värktabletter med paracetamol (Alvedon eller Panodil) någon timme innan din behandling, eller smörj in huden med lokal bedövningskräm som du hittar på ditt apotek. Ät ingenting som innehåller acetylsalicylsyra.

Så går IPL-behandlingen till

Behandlingen innebär att vi riktar korta, koncentrerade ljuspulser mot din hud genom ett prisma av glas. En gel appliceras på huden för optimal kontakt mellan huden och prismat. Du kommer få bära skyddsglasögon eftersom ögat också innehåller pigment. Det är en rutinåtgärd vi gör eftersom vi inte vill riskera att ljuspulserna ska påverka ögonen. Genom att filtrera ljusets våglängder kommer ljuset att söka sig in till det område som ska behandlas. Hemogloblinet, melaninet och vattnet i huden kommer omvandla ljuspulserna till värme. Värmen förstör sedan bindningarna mellan de celler eller kärl som behandlingen avser bearbeta eller ta bort.

IPL med trygg teknik

Vi samarbetar enbart med etablerade företag som Scanex Medical Systems och Derma Promedical. De tekniska lösningar vi använder oss av är alltid kliniskt testade och väl beprövade. Vi använder laser och IPL-teknik från företag som Ellipse, Fotona och Solta Medical. Läs mer om deras produkter på www.scanex.se, www.ellipse.com, www.fotona.com och www.solta.com/home

Hur lång tid tar IPL?

Behandlingen tar mellan 15-60 minuter beroende på vad som behandlas och hur stora områden som innefattas. Genom återbesök kan vi se hur din hud bearbetar behandlingen och kan därmed avgöra hur många upprepningar som behöver göras för att nå det resultat du är ute efter. Många är nöjda efter 1-2 gånger, medan andra upprepar behandlingen flera gånger.

Efter IPL
Efter behandlingen kan huden svida lätt och bli svullen. Normalt behövs ingen eftervård, men många tycker det är skönt att lägga en kall kompress där det svider (ungefär som vid en lättare brännskada). Undvik därefter sol på det behandlade området i 30 dagar efter behandlingen. Kan du inte undvika det, se till att bära en solskyddsfaktor med SPF på minst 30. Många väljer att komplettera behandlingen med injektioner, peeling eller dermapen. Det avgör du själv och du är alltid välkommen att rådfråga med oss.

Vilka får ut bäst effekt av IPL?

En IPL-behandling är mest effektiv på ljus och ej solbränd hud. Kontrasten mellan färgen på upptagningsämnena i huden är som störst vid detta tillstånd, och därför är IPL inte lika effektiv på mörkare rhud. Mörk hudfärg är, till skillnad från vad många tror, mer känslig för den här typen av ljusbehandlingar eftersom den innehåller fler pigment. Ju fler pigment din hud har, desto större är risken för brännskador. Vi på Inskinity tar alltid detta i beaktning när vi analyserar din hud vid första konsultationstillfället. Många undrar om det finns fläckar på huden som inte alls bör behandlas. Fläckar som uppstått ska alltid undersökas av läkare för att ta reda på vad det är för fläck det handlar om.

Undvik IPL om du:

  • Är gravid
  • Solat intensivt eller använt brun utan sol-produkter
  • Äter blodförtunnande medicin eller medicin som gör huden ljuskänslig

Välkommen med dina frågor och funderingar till oss!

Liknande behandlingar