ND-Yag laser: smalt spektrum på brett område

Har du en tatuering du vill bli av med? Eller lider du av nagelsvamp, ärrbildningar, rynkor, hudbristningar, oönskad hårväxt, acne eller rosacea? ND-Yag är en så kallad smalspektrig lasermetod – ändå är området som ND-Yag lasern kan komma åt väldigt brett. Boka tid hos oss, så berättar vi mer.

ND-Yag är en förkortning för Neodymium Yag och har en fantastisk kapacitet att komma åt de flesta typer av hudrelaterade problem. Tack vare sina smalspektriga våglängder kan vi arbeta på djupet och uppmuntra kroppen till ökad kollagenproduktion. ND-Yag uppskattas av många, både av patienter och av oss som ger behandlingen.

 • Mörk hud? ND-Yag laser fungerar bra på alla sorters hudnyanser, även för dig med mörk hy.

Blodkärl på benen

Behandling & pris

Kontakta oss för prisuppgift.

Detta gör ND-Yag laser:
 • Stimulerar kroppens djupare lager
 • Behandlar nagelsvamp
 • Hjälper mot acne
 • Bleker oönskade tatueringar
 • Triggar igång din kollagenproduktion
 • Slätar ut rynkor
 • Stramar upp huden
 • Ökar hudens lyster
 • Skapar mjukhet, spänst och elasticitet

Glömde vi nämna hårborttagning, ärr, fina linjer och kärlbristningar? Det är lätt att missa – möjligheterna med ND-Yag är närmast oändliga.

ND-Yag arbetar på djupet

Hemligheten bakom ND-Yag laser är att den arbetar på djupet med en smalspektrig teknik. Ljus med bara en våglängd (1064 nm) “penetreras” in i hudens mellersta lager, dermis. Där skapar den en kontrollerad värmereaktion, som gör att kroppen tvingas producera friska hudceller som kan reparera “skadan”. Tekniken är precis och går därför att rikta in på en specifik uppgift. Det kan vara allt från att bli av med en tatuering du inte längre vill ha, till att behandla nagelsvamp eller bli av med fina linjer och rynkor. ND-Yag laserns motsats är den bredspektriga lasern som används för att behandla ytligare problem. Det är ND-Yag laser som har förmågan att arbeta koncentrerat på djupet, så att du kan bli kvitt dina problem på ett mer riktat sätt.

All utrustning vi använder på Inskinity är högteknologisk, säker och noga utvald. Du kan läsa mer om vilken teknik vi köper in här: www.scanex.se, www.ellipse.com, www.fotona.com och www.solta.com/home.

Inför en ND-Yag behandling

När du bokar tid hos oss kommer du få träffa en av våra hudläkare eller hudterapeuter. Tillsammans kommer ni att diskutera fram en metod som känns rätt för dig och din hudtyp. Beroende på omfattningen av det du vill behandla kan vi också rekommendera att kombinera behandlingen med andra metoder, för att du ska få det resultat du önskar. Vi behandlar alla med individanpassade metoder.

Bra att tänka på innan du ska behandlas med ND-Yag

Laserbehandlingar bygger på att kroppen absorberar det ljus som vi skickar in. Därför är det bra att du ser till att inte exponeras för solljus minst 30 dagar innan behandlingen. Du bör också undvika medicinering som kan påverka hudens pigmentering. Undvik också brun-utan-sol produkter för optimal effekt vid en laserbehandling.

Så går behandlingen till

En behandling med ND-Yag laser går fort. Beroende på vad det är som ska behandlas, så tar det mellan en halvtimme och en timme. Hur många tillfällen som behövs för att vi ska nå fram till det önskade resultatet du vill åt, beror på dina förutsättningar och vilken skillnad du vill se. Många blir nöjda med behandlingen efter en gång, medan andra vill upprepa den.

 • Gör det ont? Behandlingen är inte smärtfri, men den är så pass skonsam att många väljer att göra den utan bedövning. Ska vi gå djupare och behandla mer intensivt kan vi rekommendera lokalbedövning.
Efter behandlingen med ND-Yag

Din hud på det behandlade området kommer vara mycket känslig. Därför rekommenderar vi dig att undvika solexponering i minst 30 dagar. Kommer du behöva vistas i solen ändå rekommenderar vi att du använder en solskyddsfaktor på minst 30 SPF. Beroende på vilken typ av behandling du gjort kommer du få specifika rekommendationer som passar i just ditt fall.

Behandlingen passar inte för dig som...

 • Är gravid eller ammar
 • Tar medicin som påverkar din pigmentering
 • Äter blodförtunnande medicin

Vi kan inte behandla alla typer av fläckar. För att säkerställa att det inte rör sig om ett sjukdomstillstånd bör en läkare först sätta en diagnos på den eventuella fläcken.